Je hebt er misschien al genoeg over gelezen, maar deze vraag krijgen we nog altijd regelmatig in de salon. Waarom zijn de professionele producten van de kapper beter voor je haar? 

Het is een goede vraag, waar we je graag antwoordt op geven. Want we begrijpen hoe verwarrend het kan zijn als je bij de drogist of supermarkt met een flesje shampoo in je handen staat van professionele kapper leveranciers en het flesje vertelt je precies hetzelfde als de shampoo die je bij je kapper kan krijgen, alleen scheelt het een heleboel in je portemonnee. Hoe kan dat? Wij lossen het mysterie voor je op.

De grote professionele leveranciers van haarverzorging leggen zich toe op een brede markt. Namelijk aan de ene kant bij de professionele kapper en aan de andere kant van de markt, bij de drogisterijen en supermarkten die haarverzorging bereikbaar maken voor iedereen.

De producten die bij de drogist en de supermarkt liggen bieden een snelle oplossing bij een groot publiek. En dat is…

Juist! KASSA!

Voor wie mocht denken dat de uitspraak “Massa is Kassa” is ontstaan bij een vriendelijke kale ondernemer van een welbekende vakantieparken keten in het zuiden des lands en bij onze zuiderburen, deze term heeft hij niet uit zijn mouw geschud.

Wat is behalve de prijs, het verschil tussen de shampoo van de kapper en de drogist?

Goed, we gaan je proberen uit te leggen wat het verschil tussen beide, ogenschijnlijk, dezelfde producten, is.

Als een leverancier, we hebben het hier natuurlijk nog steeds over leveranciers van kappersproducten, en onder de namen van die leveranciers vind je grote merken die je ook bij de professionele kapper tegenkomt, een product aanbiedt, dan mag hij niet liegen over de inhoud en de ingrediënten van het product. Hier is strikte regelgeving voor. En neem daarbij maar van ons aan dat een leverancier zichzelf natuurlijk nooit zal beconcurreren. Dan moet er wel een wezenlijk verschil zijn tussen producten.

Stel je voor, je koopt een shampoo voor gekleurd haar bij de drogist, dan koop je een shampoo waar ingrediënten aan zijn toegevoegd die helpen je gekleurde haar te verzorgen en te onderhouden. Alleen de vlag dekt hier de lading niet. Wat we hiermee bedoelen is dat het flesje van de drogist meer verdund is en ongeveer 25% van de ingrediënten bevat tegenover de shampoo van jouw professionele kapper.

De haarverzorgingsproducten van de professionele kapper zijn geconcentreerder en er zijn ingrediënten en technologieën toegepast om veel dieper in te gaan op specifieke haar en-hoofdhuidproblemen. Bij een beetje roos, kan je prima een shampoo van de drogist gebruiken al zal het probleem hier vaak niet door verbeteren. Wanneer het probleem hardnekkig blijkt, adviseren we je om toch eens met een professional te gaan praten. Samen met hem kan je op zoek naar de beste oplossing voor je probleem.

We zetten de verschillen even voor je naast elkaar, deze verschillen verklaren gelijk het prijsverschil. 

Drogist

Kapper

Prijs vriendelijk

Duurder

Weinig verzorging

Veel verzorging

Meer gebruiken, minder resultaat

Minder gebruiken, meer resultaat

Biedt een oplossing voor jouw haarprobleem

Lost haarproblemen op

Op termijn duurder uit.

Op termijn goedkoper uit

Je wast je haar met een shampoo van de drogist. Je haar glanst prachtig en is makkelijk doorkam baar, maar ineens lijkt de fut eruit.  

Deze klacht horen we regelmatig in onze salon. Synthetische siliconen zijn daar vrijwel altijd de oorzaak van. Glad, glanzend haar wordt vaak geassocieerd met gezond haar. Niets is minder waar in dit geval. Maar om ons te laten geloven dat het product doet wat het beloofd passen sommige leveranciers een trucje toe, en voegen synthetische gladmakende siliconen toe aan hun product.

Deze synthetische siliconen, trouwens niet alle siliconen, de meeste zijn gewoon wateroplosbaar, zijn echt killing voor je gezonde haar. Ze leggen een laagje om je haar dat je haar afsluit en maar moeilijk afwasbaar is.

In een haarzakje groeit een gezonde nieuwe haar. De haar die jij ziet, die uit je hoofd groeit, is dood materiaal dat voor het grootse deel bestaat uit keratine (eiwit), een lichaamseigen bouwstof, die onder andere voorkomt in onze nagels.

De synthetische siliconen verstoppen de haarzakjes, het wordt hierdoor bemoeilijkt voor een nieuwe haar om te groeien of je haren zullen uitvallen omdat voeding en zuurstof het haarzakje lastig of niet meer kunnen bereiken. Een haar heeft veel vocht nodig. Als er een laag om het haar komt te liggen, kan vocht niet meer in het haar dringen en zal de haar uitdrogen. Gevolg: haarbreuk.

Voldoende vocht en voeding zijn echt key voor gezond haar. Zie het als een leren bankstel, als je deze niet goed voedt op zijn tijd, droogt het leer uit en gaat het scheuren.

Elke keer als jij je haar wast met dezelfde shampoo, leggen de siliconen een nieuw laagje om het haar. De siliconen laag bouwt zich op en verstikt het haar. Deze laag noemen we built-up. Built-up, dit komen we trouwens ook vaak tegen bij personen met gekruld haar door het gebruik van veel en verkeerde oliën, verzwaart het haar en maakt je haar zwaar en futloos.

Wil jij weten of built-up de oorzaak is van jouw onhandelbare haar? Met deze tip ben je er snel achter.

Neem iets scherps. Een mesje of het blad van een geopende schaar en schraap hier voorzichtig mee over een haar die je strak gespannen vanuit je hoofdhuid, tussen duim en wijsvinger vast houdt. Komt er een vettig wit laagje los van je haar, dan spreek je over built-up. Wij adviseren je een diep reinigende of zogenaamde reset shampoo te gebruiken. Je haar zal hierdoor herstellen en alle built-up verwijderen. Het kan zijn dat je dit een aantal keer moet herhalen voordat je haar weer de oude is. Soms moet je wat geduld hebben.

 Tot slot nog even voor de duidelijkheid. Wij zeggen niet dat de shampoo van de drogist niet goed is. Het kan zomaar zijn dat het voor jou, prima voldoet. Heb je toch het idee dat de producten niet het gewenste resultaat opleveren en je problemen blijft houden of dat je haar en- hoofdhuid niet opknappen, dan adviseren wij je daar graag in.

Hopelijk hebben we je een duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag waarom professionele haarverzorgingsproducten bij de kapper beter zijn.

Wil je meer weten over de juiste haarverzorging voor jouw haar? Kom gerust langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.