Wat is de “Ananas Methode”?

Wees maar niet bang, we gaan je hier niet vertellen dat je voor het slapen gaan, ananas in je haar moet smeren. Alhoewel de ananas wel boordevol vitamines en anti -oxidant zit, die de haargroei bevorderen en je krullen gezond houden. 

De “Ananas” methode is een techniek waarbij de krullen losjes in een hoge staart worden verzameld op het hoogste punt van je hoofd. 

Doe dit voor het slapen gaan of bij een activiteit waarbij je jouw krullen wilt beschermen zonder dat je krultekening en het volume van je krullen verloren gaan. 

Hoe maak je een “Ananas”? 

1. Gooi al je krullen naar voren door voorover te buigen. En maak er een losse hoge staart van, zover mogelijk boven op het hoofd.
2. Je zet de krullen vast met  bijvoorbeeld een elastiek dat lijkt op de draad van ouderwetse telefoon, of beter nog, gebruik een scrunchie. Een scrunchie is een elastiek waar een velours of stoffen hoesje omheen zit, om het haar te beschermen.

Deze elastieken laten geen afdrukken achter in het haar, maar houden het haar toch goed bijeen. Draai het elastiek niet om het haar, maar trek je krullen 1 keer door het elastiek en laat het zo zitten. Bij lang zwaar haar, mag je het elastiek nogmaals om het haar draaien, trek je staart tot de helft door het elastiek waardoor er een soort hoge losse knot ontstaat. 

3. Trek s’morgens voorzichtig het elastiek uit je krullen. Zwaai je krullen van voor naar achter en schud ze lekker los.
4. Mocht je haar nog wat voeding nodig hebben, spray het product er in of vernevel er een klein beetje vocht overheen. Knijp je krullen in het gewenste model

Slaap jij al op een satijnen kussensloop? 

Om tijdens het slapen wrijving van je krullen te voorkomen, adviseren wij je om je katoenen of synthetische kussensloop lekker in de kast te laten liggen en een satijnen kussenhoes aan te schaffen. Satijn is glad, polijst het haar en zorgt dat het vocht in het haar blijft waardoor je haar gehydrateerd blijft en jij s’morgens niet met ontplofte uitgedroogde statische krullen opstaat. 

Graag vermelden we er bij dat ook je gezicht kreukvrij blijft tijdens het slapen. 

Door deze methode te gebruiken, blijft je haar er ook tussen de wasdagen door, nog verzorgd uitzien. 

Voilá,  your Curls are ready to start a new fabulous day!