Wat is pre-pooing?

Toen wij deze benaming voor het eerst hoorde, legde we in eerste instantie gelijk de link met een toiletbezoek. Niets is minder waar. Pre-poo heeft niets te maken met een toiletbezoek, maar heeft alles te maken met het verzorgen van jouw droge krullen.

Het is een hydraterende voorbehandeling die je toepast voordat jij je krullen gaat wassen met shampoo. Aha, natuurlijk! Pre-Poo, voor- poo (afkorting van shampoo). Als je last hebt van erg droge krullen of droog haar, dan is pre-pooing de oplossing. Je gebruikt hiervoor een conditioner of een olie. Omdat krullen van nature droger zijn hebben ze extra verzorging nodig en is een pre-poo behandeling tenminste 1x in de week een echte aanrader om jouw krullen weer te laten glanzen.

Hoe pas je pre-poo toe?

Voordat je begint met het wassen van je haar, breng je een hydraterende olie aan op droog haar, let er wel op welke olie je gebruikt want sommige oliën sluiten het haar af waardoor de verzorging niet in je haar kan dringen en je krullen nog meer uitdrogen. Je kan ook een hydraterende conditioner gebruiken, om je haar blijvend te herstellen, adviseren wij je om Olaplex no. 3 hairperfector te gebruiken. Er zijn verschillende haarmerken die pre-conditioners in hun routine adviseren.

Begin ongeveer 5 centimeter vanaf de aanzet met het aanbrengen op de lengtes en werk zo met twee handen naar je haarpunten toe.  “Naargelang hoe droog je haar is, bepaal je zelf de inwerktijd maar houdt tenminste 10 minuten aan”

Probeer het ook eens toe te passen als nachtmasker voor je haar. Hoe langer de inwerktijd, hoe beter gehydrateerd en verzorgd je haar wordt. We adviseren wel om je haar af te dekken met een sjaaltje of een mutsje, zodat je de volgende dag niet je hele bed hoeft te verschonen.

Als de inwerktijd is bereikt, spoel jij jouw haar heel goed uit en was je haar twee keer na met een shampoo. Als je krullen hebt adviseren wij je een milde sulfaatvrije shampoo te gebruiken. Sulfaten is een oppervlaket reinigende stof die krullen uitdroogt. Het nadeel van sulfaatvrije shampoo’s is dat ze niet altijd lekker schuimen. Wij zijn fan van Olaplex no. 4 shampoo. Deze shampoo voelt als een crème, geeft lekker veel schuim maar is toch sulfaat vrij en is toepasbaar bij de CG methode.

Vervolg je wasroutine zoals jij het gewend bent. Waarschijnlijk sluit je de behandeling af met een conditioner. Mocht je dat nog niet doen, dan raden wij je dit ten zeerste aan. De conditioner sluit namelijk je haarschubben en sluit verzorgende ingrediënten en vocht op in het haar. En je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, als je besluit om je haar te verzorgen met Olaplex, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je de Olaplex no.5 Conditioner gebruikt.

Om je haar extra te hydrateren adviseren we je om na je wasbehandeling een leave-in krullencreme of conditioner te gebruiken. Olaplex heeft hiervoor de no.6 bondsmoother, deze leave-in hydrateert en elimineert pluis.

Je krullen blijvend herstellen met Olaplex

We willen je wel adviseren om voor het gebruik van Olaplex producten, eerst een herstel behandeling in de salon laat doen. Doe je dit namelijk niet, dan zal je niet heel veel profijt ervaren van het gebruik van de producten van Olaplex. Als je nog nooit van Olaplex hebt gehoord zou je onze blog, “In zeven stappen naar glanzend, sterk, hersteld haar”, eens moeten lezen. Hierin wordt het gebruik en de werking van Olaplex uitgelegd.

Ik heb fijn haar. Is pre-poo geschikt voor mijn haar?

We raden pre-poo af in fijn haar. Deze behandeling verzorgt sterk en zal te zwaar uitpakken in fijn haar waardoor het haar erg vet blijft aanvoelen en je haar zal neervallen. Wil je fijn droog haar verzorgen? Kies dan voor een hydraterende shampoo en conditioner en gebruik één keer in de week een masker.

De voordelen van pre-pooing voor je op een rijtje

Na je pre-poo behandeling zullen je krullen glanzen en weer zacht en gezond aanvoelen.

  • Je krullen houden meer vocht vast.
  • Vermindert haarbreuk.
  • Vermindert haarverlies.
  • Minder klitten, je haar ontwart makkelijk.

Als je pre-poo een onderdeel van je routine maakt, zal je zien dat je haarkwaliteit zienderogen verbetert.