Wij geven je de reden waarom dit niet meer te doen. Zeker nu de zon uitnodigt om dit wel te doen.

Het is heerlijk weer en de vakantieperiode is aangebroken. Juist in deze periode hebben je krullen extra bescherming nodig. Je krullen zijn kwetsbaar en drogen in de zon extra uit. De zon lijkt uit te nodigen om je gekrulde haar aan de lucht te laten drogen.

Niet doen! 

Weet je dat je krullen op laten drogen aan de lucht schadelijk is voor je haar?

Veel van onze krullenklanten zijn gewend om hun haar aan de lucht te laten drogen. Vaak is de angst voor pluizig haar hier de reden van. Pluizige krullen ontstaan niet door het drogen met een föhn, maar doordat je krullen verzorging en hydratatie nodig hebben. Als dat goed op peil is, en je gebruik maakt van een goede hittebescherming, zullen jouw krullen niet gaan pluizen.

Wij vinden het een nadeel dat je bij het drogen van je krullen aan de lucht, 

  • met natte haren rondloopt. Dat is in de zomer niet zo erg, maar het kan in de winter een kille bedoeling zijn.
  • Door het water je krullen verzwaren en daardoor uitzakken en volume verliezen
  • Je krullen nat kwetsbaarder zijn waardoor het juist eerder uitdroogt en afbreekt.

Daarom adviseren wij je om krullen tenminste voor 80% droog te föhnen. Zie ook deze blog.

Misschien vind je föhnen met warm weer een hele klus, maar geloof ons, het is ter behoudt van

je krullen. Als je met je natte krullen de volle zon instapt, zal de zon op het water in je haar reflecteren. Het zal werken als een spiegel. Je krullen worden kokend heet, drogen uit en breken af.

Hoe verzorg je krullen na het zwemmen?

Na het zwemmen in de zee of het zwembad, is het natuurlijk lastig om je haar te drogen met een föhn.
Spoel je haar na het zwemmen goed uit met zoetwater. Is er geen douche in de buurt, neem een fles water mee in je tas speciaal om je haar te spoelen. Dep je haar droog met een microvezel handdoek. Gebruik geen normale handdoek. Deze neemt teveel vocht op uit je haar en is vaak stug, je droge krullen kunnen hierdoor beschadigen. Breng een leave in product aan in je krullen. Deze sluit je haarschubben af en verzorgd je haar direct.

De Olaplex nr.6 Bond Smoother styling crème, heeft een herstellende werking. Zeker als je haar eerder een chemische behandeling heeft ondergaan is deze echt aan te raden. Het vermindert pluis en kroes, hydrateert , verzorgt en versterkt je krullen. Je krullen voelen weer gezond aan. Breng steng voor streng een klein beetje van de Bond Smoother in je natte krullen en ondervind zelf wat jouw haar nodig heeft. Kam het leave-in product voorzichtig door met een grove kam speciaal voor krullen. Smeer gedurende de dag gerust bij.

Ken je Olaplex nog niet? Dan móet je echt even deze blog lezen.

In de zon kunnen je krullen ook wel wat extra olie gebruiken. Wij adviseren de Olaplex No.6 in combinatie te gebruiken met de No.7 Bonding Oil.
In deze olie zit gelijk een UV en hittebescherming. Daarom zijn de No.6 en No.7 een gouden koppel. Mix de No.6 met een paar druppels van de Olaplex No.7. Wees spaarzaam met de olie op gedroogd haar. Deze laat snel een vettige laag achter op fijn haar.

Vind je het fijn om soms een olie te gebruiken om je haar extra te voeden, maar word je haar er vet van?

Gebruik de olie dan eens voor de wasbeurt. Even laten intrekken, en daarna je krullen met een milde shampoo en lauwwarm water na wassen, Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo, is een milde shampoo, vrij van sulfaten, parabenen en gluten. Vergeet je haar na het wassen niet te verzorgen en af te sluiten met de Olaplex No.5 Maintenance Conditioner. Deze sluit de haarschubben waardoor essentiële verzorgende ingrediënten en vocht in je krullen blijven.
Breng na het wassen weer een beetje van de No. 6 aan in handdoek droog haar. Tevens een prima ritueel voor je krullen, om de dag na het zonnen en zwemmen, mee af te sluiten.

Zolang je krullen nat zijn, houd je ze uit de zon!

Blijf even onder de parasol of dek je haar af met een doek, totdat ze ongeveer 70% gedroogd zijn.

We geven je hieronder nog even de checklist voor je strandtas:

✓ Fles water om te drinken. Want hydratatie van binnenuit is belangrijk voor je huid en je krullen.
✓ Fles zoetwater om eventueel je krullen mee te spoelen na het zwemmen.
✓ Een microvezel handdoek, om je krullen mee droog te deppen.
✓ Een leave-in product en een product waar UV-bescherming in zit.
✓ Kam voor krullen (kam je krullen nóóit droog)
✓ Een scrunchie en mooie sjaal of doek om je haar mee te beschermen in de zon

Draag je krullen tijdens zonnige dagen lekker veel omhoog in een losse knot met een scrunchie, dit is een elastiek met stof eromheen, of een sjaaltje. Zo blijft je nek lekker koel en je verkleint de kans aanzienlijk dat schadelijke invloeden van buitenaf een groot deel van de oppervlakte van je krullen kunnen bereiken.

Kom je er zelf niet goed uit hoe je haar te drogen of welke producten te gebruiken? Kom gerust eens langs in onze salon en wij helpen je op weg naar de mooiste krullen.

“ Jouw Krullen, Onze Zorg”