Wij ontvingen het volgende bericht van Olaplex Nederland:

“Wellicht hebben jullie op social media wat voorbij zien komen waarin wordt beweerd dat Olaplex schadelijk voor het haar zou zijn. Daar willen we het graag met je over hebben.

Mags Kavanaugh, één van de meest bekende onafhankelijke haarwetenschappers ter wereld heeft er vandaag een stuk over geschreven op haar eigen kanaal en dat heeft Olaplex NL voor je vertaald:

Als professionals, hebben wij kennis van haar, maar als onderwerpen trending worden op social media en klanten ernaar vragen, moeten wij kappers in staat zijn om deze vragen juist te beantwoorden. Nou wij zijn hier om de verwarring op te helderen op basis van feiten!

OLAPLEX producten veroorzaken geen haaruitval, haarbreuk of schade.

De missie van Olaplex is om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker gezonder en sterker haar krijgt. OLAPLEX maakt gebruik van de allernieuwste tests om product veiligheid en een juiste werking vast te stellen.

OLAPLEX voldoet aan de juiste wetenschappelijke tests voor kwaliteitswaarborging, het voldoet aan industrienormen voor productformulering, productie en onderzoek; en maakt gebruik van contractfabrikanten die voldoen aan Good Manufacturing Practices (GMP) – een systeem om ervoor te zorgen dat producten consistent worden geproduceerd en gecontroleerd worden volgens de juiste kwaliteitsnormen.

We hebben het volste vertrouwen in en geloven in de veiligheid en werkzaamheid van onze producten, die zowel intern als door onafhankelijke externe laboratoria grondig worden getest. 

OLAPLEX-producten zijn veilig en effectief, zoals miljoenen van onze professionele stylisten graag bevestigen. Klachten over haarproducten zijn helaas een feit in de haarverzorgingsindustrie en worden al jaren ingediend tegen andere merken in de branche. OLAPLEX is bereid het bedrijf, ons geliefde merk en onze producten krachtig te verdedigen tegen ongegronde beschuldigingen. 

Als professionals weten we dat er veel verschillende redenen zijn voor haaruitval, haarbreuk en schade. Daarom is een consultatiegesprek met de consument ook zo belangrijk! Als onderdeel van een uitgebreide consultatie zouden professionals hun klanten moeten vragen naar schadelijke omgevingsfactoren, zoals eerdere chemische behandelingen, overmatig gebruik van hittetools, enz. Daarnaast zijn er verschillende medische aandoeningen die haaruitval en haarbreuk kunnen veroorzaken, zoals zwangerschap, menopauze, auto-immuunziekten, schildklieraandoeningen, bloedarmoede, de nawerkingen van COVID en huidaandoeningen zoals psoriasis en seborrhoïsch eczeem. Andere feiten die kunnen leiden tot haarbreuk of haaruitval zijn onder meer farmaceutisch gebruik, voeding en stress.

Als verantwoordelijke professionals weten we hoe belangrijk het is om iedereen die aanhoudende of onverklaarbare haarproblemen ervaart, te verwijzen naar hun arts of dermatoloog om hun unieke haar- en huidbehoeften zo goed mogelijk te begrijpen. 

OLAPLEX is GEEN proteïne toevoegend product dat te veel proteïne opbouwt in het haar waardoor het haar kan uitdrogen.

Hoewel OLAPLEX wereldberoemd is vanwege zijn baanbrekende gepatenteerde technologie om verbroken zwavelbruggen opnieuw te verbinden, wordt er in sommige professionele communities en op social media nog steeds onjuiste informatie gecommuniceerd dat OLAPLEX een op proteïne gebaseerd toevoegend product is. 

De professionele producten van OLAPLEX bevatten geen proteïnen!

OLAPLEX-producten nr. 4 en nr. 6 bevatten minimale gehydrolyseerde plantaardige proteïnen, ook wel peptiden genoemd, in zeer lage concentraties (0,0025% in nr. 4 en 0,000625% in nr. 6). Peptiden zoals die in OLAPLEX’s nr. 4 en nr. 6 zijn chemisch heel anders dan standaard proteïnen en verzwaren daarom het haar niet. 

Overige consumentenproducten van OLAPLEX bevatten geen enkele vorm van proteïnen. 

Via de volgende link vindt je meer informatie over OLAPLEX-producten, hun tests en andere veelgestelde vragen: https://olaplex.com/pages/hair-health

Wij, als Olaplex. professional geloven in Olaplex. Wij zien wat het voor het haar doet. Bij ons in de salon zijn er veel klanten die Olaplex al jaren zonder problemen gebruiken en waarvan de haarkwaliteit zienderogen is verbeterd.