De blaadjes beginnen langzaamaan van de bomen te dwarrelen en je zal merken dat je meer haren verliest dan gewoonlijk. Dit zet nog wel even door. Maar het stopt vanzelf weer.

Er zijn twee periode in het jaar waarin dit gebeurt. Namelijk in het voorjaar en in het najaar. Gelukkig niets om je in eerste instantie druk over te maken. Behalve als het chronisch wordt. 

Wat is de reden van haaruitval? 

Haaruitval kent verschillende redenen. Seizoensgebonden haaruitval, hormonale haaruitval, erfelijkheid, stress, ziekte, een bevalling, gebruik van medicijnen of het gebrek aan bepaalde vitamine.

Normaal verliezen wij 50 tot 120 haren per dag. En daar komen dan weer nieuwe haren voor terug. Daar merk je over het algemeen niet zo veel van. Soms verlies je de ene dag iets meer haar dan de andere dag.

Ieder mens wordt geboren met 150.000 haarzakjes, ook wel de haarfollikels genoemd. Een haar vernieuwt zich 25 keer in een mensenleven, en kent een cyclus van 4 jaar. Onder gezonde omstandigheden zou je met een volle bos haar, oud kunnen worden. Maar helaas zijn er maarweinig onder ons die dat mogen ervaren.

Haaruitval bij mannen 

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is erfelijke haaruitval. Dit noemen ze in geneeskundige termen alopecia androgenetica. Deze manier van haaruitval is genetisch bepaald. Dat is dan ook de reden dat niet iedereen kaal wordt. We zien dit vaker terug bij mannen dan bij vrouwen.

Mannen produceren meer testosteron. Samen met bepaalde enzymen wordt er vanuit testosteron een hormoon geproduceerd die de doorbloeding van de haarzakjes bemoeilijkt. De follikel krijgt het steeds lastiger om een nieuwe haar te produceren, en de kwaliteit van het haar verslechtert. De cyclus van de haar wordt verkort van jaren naar een aantal maanden en de haarfollikel zal uiteindelijk afsterven. De mate van kaalheid wordt bepaald door de gevoeligheid van de haarzakjes voor het hormoon.

We kunnen erfelijke kaalheid/ haaruitval helaas nog niet stoppen. Mediceuticals® Advanced Hair Restoration Technology producten helpen bij het verminderen van overmatig haaruitval en dunner wordend haar. Daarnaast brengen en houden deze producten het haar en de hoofdhuid in optimale conditie. Deze producten zorgen ervoor dat de haarzakjes, van binnen en van buiten, goed gereinigd en verzorgd worden.  De producten van Mediceuticals® Advanced Hair Restoration Technology producten * zijn speciaal ontwikkeld voor heren.

Haaruitval bij vrouwen 

Wij zien bij vrouwen dat kaalheid vaak ontstaat door hormonale schommelingen. Aan het begin van de menopauze, zo rond het veertigste levensjaar. Er verandert veel in de hormoonhuishouding en het lichaam van de vrouw, en het ervaart een mate van fysieke stress waarbij haaruitval vaak voorkomt.

Toch zien we ook vaak dat erfelijkheid een rol speelt. Net als bij mannen kan ook bij vrouwen erfelijke kaalheid voorkomen. Vaak weliswaar in mindere mate, maar daardoor zeker niet minder erg omdat een mooie bos haar een onderdeel vormt van iemands identiteit. Helaas is deze vorm van kaalheid vaak onomkeerbaar.

Met de producten van Mediceuticals® Advanced Hair Restoration Technology *, behandelen wij alle soorten haaruitval bij vrouwen. Ook tijdens de overgang en na de zwangerschap.

Haaruitval door auto-immuunziekte

 Bij auto-immuun ziekte zien we dat ons afweersysteem zich op eigen haarfollikels richt. Misschien heb je wel eens gehoord van alopecia areata. Bij deze haaraandoening zien we dat een persoon plotseling, geheel of gedeeltelijk kaal wordt. Er ontstaan random ronde of ovale kale plekken op het hoofd of een deel van het hoofd wordt kaal. Haaruitval ontstaat doordat er een ontstekingsproces rondom de haarwortel optreedt. Hierdoor worden de haarwortels belemmerd om een nieuwe gezonde haar te laten groeien. In het ergste geval zien we dat iemand helemaal kaal wordt en soms komt het haar weer terug.

Er zijn haaraandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen van de hoofdhuid en dan kan er door het ontstaan van littekenweefsel geen haar meer terug groeien.

Een goede conditie van de hoofdhuid en de haarfollikel is in deze gevallen essentieel.

Haaruitval door chemotherapie

Helaas komt het vaak genoeg voor dat wij de vraag krijgen of wij iets kunnen doen tegen haaruitval bij chemo.

Sommige soorten chemo geven haaruitval. Daar ontkom je niet aan en daar kunnen wij eigenlijk niets tegen doen. De cellen die ervoor zorgen dat een haar zich vormt, raken beschadigd. Er komen geen nieuwe haren terug of het haar is dun en breekbaar.

Wat we wel kunnen doen is een behandeling met de Mediceuticals® Advanced Hair Restoration Technology producten opstarten.

Uit ervaring is gebleken dat haaruitval wordt vertraagd. En je kan een haarwerk tot soms wel een halfjaar uitstellen.

Haaruitval door chemotherapie is niet leuk, maar het is gelukkig tijdelijk en zal zich na de chemo weer herstellen. We zien dan vaak eerst donzig, pluizig haar terugkomen. Chemo haar. Door de behandeling met de Mediceuticals® Advanced Hair Restoration Technology producten, slaan we dit over en durven we je te garanderen dat je gelijk weer je stevige haar terug krijgt.

Mocht je te maken krijgen met chemotherapie of haaruitval door een auto-immuunziekte, dan adviseren wij je altijd eerst langs te komen in de salon. Dan nemen wij alle tijd voor je, en kunnen we samen kijken naar een behandelplan op maat.

Mediceuticals® helpt bij het stimuleren van nieuwe haargroei en helpt de hoofdhuid, de haarzakjes en het haar in optimale conditie te brengen en te houden. We werken al geruime tijd met de specialistische dermatologische producten van Mediceuticals® en we zijn overtuigd van de werking.

 *Alle producten van Mediceuticals® zijn terug te vinden in onze webshop maar gebruik de producten van Mediceuticals® alleen in overleg met je kapper of dermatoloog. Mocht je een hoofdhuidprobleem ervaren, neem dan gerust contact met ons op dan plannen we een adviesgesprek voor je in. Het behandelen van hoofdhuidproblemen heeft een specialistische aanpak nodig. Door zelf te dokteren, kan het probleem verergeren.