Hoe is het voor iemand met gekruld haar, om naar de kapper te gaan?

VRESELIJK! Als je naar een kapper gaat die niet gespecialiseerd is in het knippen van gekruld haar, dan wordt er vergeten dat als je het haar rechttrekt en afknipt het haar weer opkrult. Het haar wordt dan extra kort. En er wordt dan met een techniek geknipt waarvan gekruld haar juist erg gaat pluizen. Ook krijg je niet het model erin wat je zou willen. De ene keer dan heb je geluk dan is het wel goed en de keer daarna dan is het zo maar weer hopeloos. Mijn ervaring bij een “gewone kapper” is dat het eigenlijk elke keer net niet was. Het was dan wel weer gezond geknipt, maar er was geen model in te krijgen.

Wat gebeurt er met het haar als een kapper niet met krullen kan omgaan?

Voornamelijk zit het model dan niet goed en dan heb je meer werk om het haar in model te krijgen. En vaak lukt dat helemaal niet. Ik wilde graag mijn haar aan de voorkant tot op de kaak geknipt hebben. Toen mijn haar geknipt was bleek het veel korter te zijn omdat het haar weer opkrulde. De kapper waar ik toen was, schrok er zelf van en ik baalde hier natuurlijk enorm van.

Hoe ben je bij Haarmode Dofferhoff terecht gekomen?

Ik sprak met een oud-collega die heeft ook krullen en die was een keer bij Coen geweest en zij was heel erg blij met haar krullen. Ik zag regelmatig berichten van Haarmode Dofferhoff voorbijkomen op facebook, en ik dacht ik ga dit gewoon een keer proberen.

Had je in eerste instantie twijfels?

Ik twijfelde zeker omdat het best wat duurder is dan een gewone knipbeurt. Ik was in eerste instantie sceptisch. Zou deze techniek wel werken? Zou ik mijn geld niet weggooien? Zou het echt bestaan, een techniek die krullen beter tot zijn recht laten komen? Daar kon ik maar op 1 manier achter komen, en ik heb een afspraak gemaakt en ben gegaan. Al mijn twijfels waren voor niets geweest, mijn haar zat na de Curlsys behandeling erg goed.

Hoe ben je door Coen geholpen?

Ik heb Coen eerst per telefoon gesproken. Hij legde duidelijk uit hoe hij te werk zou gaan. Op de dag dat mijn haar geknipt zou worden, moest ik mijn haar dragen zoals ik het altijd draag. Hij zou dan goed de valling van het haar kunnen beoordelen.  Coen stelt heel veel vragen om goed te kunnen bepalen wat mijn wensen zijn. Hij legt de mogelijkheden heel goed uit, en er zullen keuzes gemaakt moeten worden, want niet alles is mogelijk, maar wel veel. Daar is Coen dan heel duidelijk in.  En hij legt ook op een duidelijke manier uit waarom iets wel of niet kan. Uiteindelijk ligt de keuze bij de klant zelf en dat voelt erg prettig. Hij vraagt bijvoorbeeld, “Vind je het goed als ik het dan wat korter knip, want dan gebeurd er dit. Is dat ok? Dan pak ik even de andere schaar.”

Je krijgt hierdoor wel het gevoel dat je door iemand geholpen wordt die weet wat hij doet, en hij geeft je het gevoel dat je zelf controle hebt over het proces.

Heb je een leuke ervaring bij Coen die je kan delen?

Het is eigenlijk altijd gezellig. Coen is oprecht, hij onthoud alles wat je met hem bespreekt. Hij vraagt bij elke nieuwe behandeling, hoe de vorige keer is bevallen en of het haar goed heeft gezeten. De sfeer in de salon is heel prettig dat maakt ieder bezoek een prettige ervaring.

Hoe was het resultaat?

Ik was eerlijk gezegd wel een beetje verbaasd. Ik kon nog niet goed geloven dat deze manier van knippen werkte voor mijn krullen. Je zag en voelde direct het verschil met een “gewone kapper” die zonder deze techniek knipt. Het is lastig om te omschrijven voor mensen die geen krullen hebben, Gekruld haar is altijd een ding, het heeft veel verzorging, dus veel tijd nodig. Nu Coen het geknipt heeft valt het direct in model, met maximaal vijf minuten werk kan ik de deur uit. Met dat gevoel liep ik naar buiten.

“EINDELIJK HEB IK OOK EEN KAPSEL WAT BINNEN VIJF MINUTEN KLAAR IS!”

Het is gewoon een fijn gevoel dat er een model in zit en dat is iets wat uniek is als je krullen hebt. Ik ben wel heel blij dat ik Coen gevonden heb. Voor mijn haar is deze manier van knippen echt een meerwaarde.

Natuurlijk is het altijd nog een beetje zoeken in het begin naar het juiste model. Twee weken na de eerste behandeling heeft Coen mij gebeld om te vragen of het naar wens zat. Het haar zat nog niet helemaal lekker, ik wilde dat het wat voller zat. Ik mocht terugkomen en de aanpassing werd gratis geknipt. Ik moet eerlijk zeggen dat het eigenlijk pas de derde keer helemaal zat zoals ik wilde. Dat ligt helemaal niet aan Coen hoor, je moet gewoon zoeken naar wat je wilt. Elk haar is anders, dus het is even zoeken. Maar elke keer als ik ervandaan kwam had ik wel het gevoel, “ER ZIT WEER MODEL IN!”

En vooral een model in gekruld haar, is voor veel kappers lastig om te knippen.