Als je krullen hebt, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de Curly Girl methode of afgekort de CG methode. Deze methode sluit het gebruik van verschillende chemische ingrediënten uit. Geen siliconen, geen parabenen, geen sls/sles en  geen minerale oliën en alcohol. Ook het gebruik van hittetools is volgens de methode not-done. Deze manier van haarverzorging is op het moment booming. Wij zetten de voor en de nadelen voor je op een rij. 

Wat is de CG methode?

De CG of Curly Girl methode is een haarverzorgings methode voor natuurlijk krullend haar. Deze methode is ontwikkeld door Lorraine Massey. Zij heeft hier een boek over geschreven, “ Curly Girl, the handbook”. In dit boek beschrijft zij uitgebreid, hoe jij je krullen op een zo mild en vriendelijk mogelijke manier kan verzorgen.

De CG methode de voordelen
•Deze milde manier van haarverzorgen is beter voor je haar en de natuur.
•Daarnaast heeft de methode als voordeel dat krullen zich in hun natuurlijke tekening kunnen settelen en er weer gezond en glanzend gaan uitzien.

Krullen zijn van nature kwetsbaarder en droger dan normaal haar. Hoe dit komt, lees je in “ Wat jij móet weten om je krullen goed te verzorgen”.

De CG methode de nadelen 
Wij vinden echter dat je alles met mate moet proberen.
•De CG methode is erg uitgebreid en daardoor behoorlijk tijdrovend.
•Je bent er even mee bezig om uit te zoeken welke producten geschikt zijn voor jouw krullen.

Uit ervaring weten wij dat de verzorging volgens deze methode op langere termijn ongemakken met zich meebrengt.
• Haaruitval
• Breekbaar haar
• Uitgedroogd haar omdat de krullen essentiële voeding tekort komen.

Een veelgehoorde klacht is, dat krullen, na het langer volgen van de CG methode, uitzakken.
Door veelvuldig gebruik van oliën en Co-washing, verstikt de hoofdhuid en raken haarzakjes verstopt.
Dit gaat ten kosten van de haarkwaliteit.
Krullen worden stug, futloos en verliezen hun glans. Wij maken het niet mooier dan het is, deze CG methode is zeker niet geschikt voor ieder gekruld haar.

Het hebben en verzorgen van krullen is een lifestyle. En neemt veel tijd in beslag. Maar er zijn ook nog zoveel andere leuke dingen in het leven.

Als je al heel lang aan het zoeken bent wat het beste werkt voor jouw krullen, geven we je als advies om hiermee te stoppen, want dan ben je niet op het juiste spoor. In de salon geven wij je tijdens je knipbehandeling een verzorgingsadvies op maat. ( Dat kan ook CG) Zo kan jij je weer richten op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Maar dan wel met een bos mooie gezonde krullen.