Vacature

Vacature

WIJ ZOEKEN (KRULLEN) KANJERS OM ONS TEAM TE VERSTERKEN

Vanwege toenemende drukte zijn wij op zoek naar kanjers die ons team willen versterken. Zit de liefde voor haar en vooral voor krullen in jouw DNA? Is het kappersvak je hobby en droom jij haar? Ben je altijd op de hoogte van de laatste trends? Bezit jij de drang om je, net als ons, te blijven ontwikkelen en heb je grote affiniteit met gekruld haar? En vind je het geen probleem maar juist een enorme uitdaging om tijd vrij te maken om opgeleid te worden tot kleur en krullenspecialist? Dan willen wij jou voor onze krullen-salon in Oegstgeest.

In onze salon, die al ruim 40 jaar een begrip is in de regio, werk je in een klein team, onder leiding van Coen en Sabina Dofferhoff. Bij ons draait bijna alles om krullen. Wij zijn al ruim 10 jaar gespecialiseerd in het knippen, kleuren en verzorgen van gekruld haar en al onze stylisten zijn krul en kleurspecialisten welke intern zijn opgeleid door de beste krullenspecialisten of in de academie van onze partner en hoofdleverancier GOLDWELL. Wij werken alleen met de beste haarverzorgingsproducten waaronder GOLDWELL, KERASTASE, SEBASTIAN en CONTROLLED CHAOS.

Omdat wij behoren tot de top van krullensalons, komen onze klanten vanuit heel Nederland en daarbuiten naar onze salon, wij stellen hoge eisen aan het verlenen van services en rekenen op de hoge kwaliteit van onze stylisten. Ons motto is, “ Jouw krullen, Onze Zorg”. Het hebben van krullen is een lifestyle waarin wij onze klanten zo goed mogelijk coachen en begeleiden. Een goed advies is daarom in onze salon bijna van levensbelang.

Binnen de ontspannen, luxe uitstraling van onze salon, voelen onze klanten zich thuis en is een kappersbehandeling een beleving.

Als allround haarstylist heb je een zelfstandig uitvoerende functie met als doel het ontvangen en begeleiden van je klanten. Je voorziet de klant van een eerlijk advies en je voert de gewenste behandeling uit naar uiterste tevredenheid van de klant. Daarnaast heb je de verantwoording voor het afrekenen en het oplossen van problemen en klachten in eigen werk.

We verwachten van je dat je het visitekaartje bent van onze salon, dat je leergierig bent, eigen initiatief toont en je collega’s steunt waar mogelijk.

Onze ideale haarstylist

 • Heeft natuurlijk een mooie bos gekruld haar!
 • Of heeft enige ervaring met gekruld haar. Dit is een pré, maar geen vereiste
 • Werkt en denkt op MBO niveau of hoger
 • Heeft de kappersopleiding succesvol afgerond
 • Heeft minimaal 3 jaar salon-werkervaring
 • Is bereid om op zaterdag te werken ( dat is en blijft nu eenmaal de drukste dag, maar als je eens een extra vrije zaterdag op wil nemen kan daar natuurlijk over gesproken worden)
 • Heeft een goed gevoel voor kwaliteit en is service gericht
 • Beheerst de Nederlandse taal vloeiend
 • Werkt netjes
 • Ziet er representatief, schoon en verzorgd uit (heeft geen zichtbare tattoos en piercings)

Wij bieden jou

 • Een gezellige, prettige, kleinschalige werkomgeving
 • Goede interne en externe begeleiding en trainingen om je optimaal te laten groeien binnen je functie als kleur en krullenspecialist
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens CAO
 • Een aantrekkelijke vergoeding bovenop je basissalaris
 • Een flexibele werkweek van 24 tot 32 uur in onze salon
 • Na twee maanden proeftijd, direct een vast contract
 • Zekerheid

Denk jij dat je precies degene bent die past binnen dit profiel of dat je van toegevoegde waarde bent voor onze salon en kan je niet wachten om te starten. Stuur dan een e-mail met je c.v. en je motivatie naar info@dofferhoffkappers.nl.

 

Waarom zijn professionele haarproducten beter voor je haar?

Waarom zijn professionele haarproducten beter voor je haar?

Je hebt er misschien al genoeg over gelezen, maar deze vraag krijgen we nog altijd regelmatig in de salon. Waarom zijn de professionele producten van de kapper beter voor je haar? 

Het is een goede vraag, waar we je graag antwoordt op geven. Want we begrijpen hoe verwarrend het kan zijn als je bij de drogist of supermarkt met een flesje shampoo in je handen staat van professionele kapper leveranciers en het flesje vertelt je precies hetzelfde als de shampoo die je bij je kapper kan krijgen, alleen scheelt het een heleboel in je portemonnee. Hoe kan dat? Wij lossen het mysterie voor je op.

De grote professionele leveranciers van haarverzorging leggen zich toe op een brede markt. Namelijk aan de ene kant bij de professionele kapper en aan de andere kant van de markt, bij de drogisterijen en supermarkten die haarverzorging bereikbaar maken voor iedereen.

De producten die bij de drogist en de supermarkt liggen bieden een snelle oplossing bij een groot publiek. En dat is…

Juist! KASSA!

Voor wie mocht denken dat de uitspraak “Massa is Kassa” is ontstaan bij een vriendelijke kale ondernemer van een welbekende vakantieparken keten in het zuiden des lands en bij onze zuiderburen, deze term heeft hij niet uit zijn mouw geschud.

Wat is behalve de prijs, het verschil tussen de shampoo van de kapper en de drogist?

Goed, we gaan je proberen uit te leggen wat het verschil tussen beide, ogenschijnlijk, dezelfde producten, is.

Als een leverancier, we hebben het hier natuurlijk nog steeds over leveranciers van kappersproducten, en onder de namen van die leveranciers vind je grote merken die je ook bij de professionele kapper tegenkomt, een product aanbiedt, dan mag hij niet liegen over de inhoud en de ingrediënten van het product. Hier is strikte regelgeving voor. En neem daarbij maar van ons aan dat een leverancier zichzelf natuurlijk nooit zal beconcurreren. Dan moet er wel een wezenlijk verschil zijn tussen producten.

Stel je voor, je koopt een shampoo voor gekleurd haar bij de drogist, dan koop je een shampoo waar ingrediënten aan zijn toegevoegd die helpen je gekleurde haar te verzorgen en te onderhouden. Alleen de vlag dekt hier de lading niet. Wat we hiermee bedoelen is dat het flesje van de drogist meer verdund is en ongeveer 25% van de ingrediënten bevat tegenover de shampoo van jouw professionele kapper.

De haarverzorgingsproducten van de professionele kapper zijn geconcentreerder en er zijn ingrediënten en technologieën toegepast om veel dieper in te gaan op specifieke haar en-hoofdhuidproblemen. Bij een beetje roos, kan je prima een shampoo van de drogist gebruiken al zal het probleem hier vaak niet door verbeteren. Wanneer het probleem hardnekkig blijkt, adviseren we je om toch eens met een professional te gaan praten. Samen met hem kan je op zoek naar de beste oplossing voor je probleem.

We zetten de verschillen even voor je naast elkaar, deze verschillen verklaren gelijk het prijsverschil. 

Drogist

Kapper

Prijs vriendelijk

Duurder

Weinig verzorging

Veel verzorging

Meer gebruiken, minder resultaat

Minder gebruiken, meer resultaat

Biedt een oplossing voor jouw haarprobleem

Lost haarproblemen op

Op termijn duurder uit.

Op termijn goedkoper uit

Je wast je haar met een shampoo van de drogist. Je haar glanst prachtig en is makkelijk doorkam baar, maar ineens lijkt de fut eruit.  

Deze klacht horen we regelmatig in onze salon. Synthetische siliconen zijn daar vrijwel altijd de oorzaak van. Glad, glanzend haar wordt vaak geassocieerd met gezond haar. Niets is minder waar in dit geval. Maar om ons te laten geloven dat het product doet wat het beloofd passen sommige leveranciers een trucje toe, en voegen synthetische gladmakende siliconen toe aan hun product.

Deze synthetische siliconen, trouwens niet alle siliconen, de meeste zijn gewoon wateroplosbaar, zijn echt killing voor je gezonde haar. Ze leggen een laagje om je haar dat je haar afsluit en maar moeilijk afwasbaar is.

In een haarzakje groeit een gezonde nieuwe haar. De haar die jij ziet, die uit je hoofd groeit, is dood materiaal dat voor het grootse deel bestaat uit keratine (eiwit), een lichaamseigen bouwstof, die onder andere voorkomt in onze nagels.

De synthetische siliconen verstoppen de haarzakjes, het wordt hierdoor bemoeilijkt voor een nieuwe haar om te groeien of je haren zullen uitvallen omdat voeding en zuurstof het haarzakje lastig of niet meer kunnen bereiken. Een haar heeft veel vocht nodig. Als er een laag om het haar komt te liggen, kan vocht niet meer in het haar dringen en zal de haar uitdrogen. Gevolg: haarbreuk.

Voldoende vocht en voeding zijn echt key voor gezond haar. Zie het als een leren bankstel, als je deze niet goed voedt op zijn tijd, droogt het leer uit en gaat het scheuren.

Elke keer als jij je haar wast met dezelfde shampoo, leggen de siliconen een nieuw laagje om het haar. De siliconen laag bouwt zich op en verstikt het haar. Deze laag noemen we built-up. Built-up, dit komen we trouwens ook vaak tegen bij personen met gekruld haar door het gebruik van veel en verkeerde oliën, verzwaart het haar en maakt je haar zwaar en futloos.

Wil jij weten of built-up de oorzaak is van jouw onhandelbare haar? Met deze tip ben je er snel achter.

Neem iets scherps. Een mesje of het blad van een geopende schaar en schraap hier voorzichtig mee over een haar die je strak gespannen vanuit je hoofdhuid, tussen duim en wijsvinger vast houdt. Komt er een vettig wit laagje los van je haar, dan spreek je over built-up. Wij adviseren je een diep reinigende of zogenaamde reset shampoo te gebruiken. Je haar zal hierdoor herstellen en alle built-up verwijderen. Het kan zijn dat je dit een aantal keer moet herhalen voordat je haar weer de oude is. Soms moet je wat geduld hebben.

 Tot slot nog even voor de duidelijkheid. Wij zeggen niet dat de shampoo van de drogist niet goed is. Het kan zomaar zijn dat het voor jou, prima voldoet. Heb je toch het idee dat de producten niet het gewenste resultaat opleveren en je problemen blijft houden of dat je haar en- hoofdhuid niet opknappen, dan adviseren wij je daar graag in.

Hopelijk hebben we je een duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag waarom professionele haarverzorgingsproducten bij de kapper beter zijn.

Wil je meer weten over de juiste haarverzorging voor jouw haar? Kom gerust langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Slapen met krullen? Doe de Ananas

Slapen met krullen? Doe de Ananas

Wat is de “Ananas Methode”?

Wees maar niet bang, we gaan je hier niet vertellen dat je voor het slapen gaan, ananas in je haar moet smeren. Alhoewel de ananas wel boordevol vitamines en anti -oxidant zit, die de haargroei bevorderen en je krullen gezond houden. 

De “Ananas” methode is een techniek waarbij de krullen losjes in een hoge staart worden verzameld op het hoogste punt van je hoofd. 

Doe dit voor het slapen gaan of bij een activiteit waarbij je jouw krullen wilt beschermen zonder dat je krultekening en het volume van je krullen verloren gaan. 

Hoe maak je een “Ananas”? 

1. Gooi al je krullen naar voren door voorover te buigen. En maak er een losse hoge staart van, zover mogelijk boven op het hoofd.
2. Je zet de krullen vast met  bijvoorbeeld een elastiek dat lijkt op de draad van ouderwetse telefoon, of beter nog, gebruik een scrunchie. Een scrunchie is een elastiek waar een velours of stoffen hoesje omheen zit, om het haar te beschermen.

Deze elastieken laten geen afdrukken achter in het haar, maar houden het haar toch goed bijeen. Draai het elastiek niet om het haar, maar trek je krullen 1 keer door het elastiek en laat het zo zitten. Bij lang zwaar haar, mag je het elastiek nogmaals om het haar draaien, trek je staart tot de helft door het elastiek waardoor er een soort hoge losse knot ontstaat. 

3. Trek s’morgens voorzichtig het elastiek uit je krullen. Zwaai je krullen van voor naar achter en schud ze lekker los.
4. Mocht je haar nog wat voeding nodig hebben, spray het product er in of vernevel er een klein beetje vocht overheen. Knijp je krullen in het gewenste model

Slaap jij al op een satijnen kussensloop? 

Om tijdens het slapen wrijving van je krullen te voorkomen, adviseren wij je om je katoenen of synthetische kussensloop lekker in de kast te laten liggen en een satijnen kussenhoes aan te schaffen. Satijn is glad, polijst het haar en zorgt dat het vocht in het haar blijft waardoor je haar gehydrateerd blijft en jij s’morgens niet met ontplofte uitgedroogde statische krullen opstaat. 

Graag vermelden we er bij dat ook je gezicht kreukvrij blijft tijdens het slapen. 

Door deze methode te gebruiken, blijft je haar er ook tussen de wasdagen door, nog verzorgd uitzien. 

Voilá,  your Curls are ready to start a new fabulous day! 

Pre Poo 

Pre Poo 

Wat is pre-pooing?

Toen wij deze benaming voor het eerst hoorde, legde we in eerste instantie gelijk de link met een toiletbezoek. Niets is minder waar. Pre-poo heeft niets te maken met een toiletbezoek, maar heeft alles te maken met het verzorgen van jouw droge krullen.

Het is een hydraterende voorbehandeling die je toepast voordat jij je krullen gaat wassen met shampoo. Aha, natuurlijk! Pre-Poo, voor- poo (afkorting van shampoo). Als je last hebt van erg droge krullen of droog haar, dan is pre-pooing de oplossing. Je gebruikt hiervoor een conditioner of een olie. Omdat krullen van nature droger zijn hebben ze extra verzorging nodig en is een pre-poo behandeling tenminste 1x in de week een echte aanrader om jouw krullen weer te laten glanzen.

Hoe pas je pre-poo toe?

Voordat je begint met het wassen van je haar, breng je een hydraterende olie aan op droog haar, let er wel op welke olie je gebruikt want sommige oliën sluiten het haar af waardoor de verzorging niet in je haar kan dringen en je krullen nog meer uitdrogen. Je kan ook een hydraterende conditioner gebruiken, om je haar blijvend te herstellen, adviseren wij je om Olaplex no. 3 hairperfector te gebruiken. Er zijn verschillende haarmerken die pre-conditioners in hun routine adviseren.

Begin ongeveer 5 centimeter vanaf de aanzet met het aanbrengen op de lengtes en werk zo met twee handen naar je haarpunten toe.  “Naargelang hoe droog je haar is, bepaal je zelf de inwerktijd maar houdt tenminste 10 minuten aan”

Probeer het ook eens toe te passen als nachtmasker voor je haar. Hoe langer de inwerktijd, hoe beter gehydrateerd en verzorgd je haar wordt. We adviseren wel om je haar af te dekken met een sjaaltje of een mutsje, zodat je de volgende dag niet je hele bed hoeft te verschonen.

Als de inwerktijd is bereikt, spoel jij jouw haar heel goed uit en was je haar twee keer na met een shampoo. Als je krullen hebt adviseren wij je een milde sulfaatvrije shampoo te gebruiken. Sulfaten is een oppervlaket reinigende stof die krullen uitdroogt. Het nadeel van sulfaatvrije shampoo’s is dat ze niet altijd lekker schuimen. Wij zijn fan van Olaplex no. 4 shampoo. Deze shampoo voelt als een crème, geeft lekker veel schuim maar is toch sulfaat vrij en is toepasbaar bij de CG methode.

Vervolg je wasroutine zoals jij het gewend bent. Waarschijnlijk sluit je de behandeling af met een conditioner. Mocht je dat nog niet doen, dan raden wij je dit ten zeerste aan. De conditioner sluit namelijk je haarschubben en sluit verzorgende ingrediënten en vocht op in het haar. En je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, als je besluit om je haar te verzorgen met Olaplex, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je de Olaplex no.5 Conditioner gebruikt.

Om je haar extra te hydrateren adviseren we je om na je wasbehandeling een leave-in krullencreme of conditioner te gebruiken. Olaplex heeft hiervoor de no.6 bondsmoother, deze leave-in hydrateert en elimineert pluis.

Je krullen blijvend herstellen met Olaplex

We willen je wel adviseren om voor het gebruik van Olaplex producten, eerst een herstel behandeling in de salon laat doen. Doe je dit namelijk niet, dan zal je niet heel veel profijt ervaren van het gebruik van de producten van Olaplex. Als je nog nooit van Olaplex hebt gehoord zou je onze blog, “In zeven stappen naar glanzend, sterk, hersteld haar”, eens moeten lezen. Hierin wordt het gebruik en de werking van Olaplex uitgelegd.

Ik heb fijn haar. Is pre-poo geschikt voor mijn haar?

We raden pre-poo af in fijn haar. Deze behandeling verzorgt sterk en zal te zwaar uitpakken in fijn haar waardoor het haar erg vet blijft aanvoelen en je haar zal neervallen. Wil je fijn droog haar verzorgen? Kies dan voor een hydraterende shampoo en conditioner en gebruik één keer in de week een masker.

De voordelen van pre-pooing voor je op een rijtje

Na je pre-poo behandeling zullen je krullen glanzen en weer zacht en gezond aanvoelen.

 • Je krullen houden meer vocht vast.
 • Vermindert haarbreuk.
 • Vermindert haarverlies.
 • Minder klitten, je haar ontwart makkelijk.

Als je pre-poo een onderdeel van je routine maakt, zal je zien dat je haarkwaliteit zienderogen verbetert.

De Curly Girl methode

De Curly Girl methode

Als je krullen hebt, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de Curly Girl methode of afgekort de CG methode. Deze methode sluit het gebruik van verschillende chemische ingrediënten uit. Geen siliconen, geen parabenen, geen sls/sles en  geen minerale oliën en alcohol. Ook het gebruik van hittetools is volgens de methode not-done. Deze manier van haarverzorging is op het moment booming. Wij zetten de voor en de nadelen voor je op een rij. 

Wat is de CG methode?

De CG of Curly Girl methode is een haarverzorgings methode voor natuurlijk krullend haar. Deze methode is ontwikkeld door Lorraine Massey. Zij heeft hier een boek over geschreven, “ Curly Girl, the handbook”. In dit boek beschrijft zij uitgebreid, hoe jij je krullen op een zo mild en vriendelijk mogelijke manier kan verzorgen.

De CG methode de voordelen
•Deze milde manier van haarverzorgen is beter voor je haar en de natuur.
•Daarnaast heeft de methode als voordeel dat krullen zich in hun natuurlijke tekening kunnen settelen en er weer gezond en glanzend gaan uitzien.

Krullen zijn van nature kwetsbaarder en droger dan normaal haar. Hoe dit komt, lees je in “ Wat jij móet weten om je krullen goed te verzorgen”.

De CG methode de nadelen 
Wij vinden echter dat je alles met mate moet proberen.
•De CG methode is erg uitgebreid en daardoor behoorlijk tijdrovend.
•Je bent er even mee bezig om uit te zoeken welke producten geschikt zijn voor jouw krullen.

Uit ervaring weten wij dat de verzorging volgens deze methode op langere termijn ongemakken met zich meebrengt.
• Haaruitval
• Breekbaar haar
• Uitgedroogd haar omdat de krullen essentiële voeding tekort komen.

Een veelgehoorde klacht is, dat krullen, na het langer volgen van de CG methode, uitzakken.
Door veelvuldig gebruik van oliën en Co-washing, verstikt de hoofdhuid en raken haarzakjes verstopt.
Dit gaat ten kosten van de haarkwaliteit.
Krullen worden stug, futloos en verliezen hun glans. Wij maken het niet mooier dan het is, deze CG methode is zeker niet geschikt voor ieder gekruld haar.

Het hebben en verzorgen van krullen is een lifestyle. En neemt veel tijd in beslag. Maar er zijn ook nog zoveel andere leuke dingen in het leven.

Als je al heel lang aan het zoeken bent wat het beste werkt voor jouw krullen, geven we je als advies om hiermee te stoppen, want dan ben je niet op het juiste spoor. In de salon geven wij je tijdens je knipbehandeling een verzorgingsadvies op maat. ( Dat kan ook CG) Zo kan jij je weer richten op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Maar dan wel met een bos mooie gezonde krullen.

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren? Gaan de terrassen nu echt open? 

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren? Gaan de terrassen nu echt open? 

Wat kijken we toch uit naar dat wijntje op het terras. Zeker nu het zonnetje steeds meer terrein wint. We moeten nog even geduld hebben, maar dat geeft ons nog wel wat tijd om er straks stralend uit te zien.
Nieuwe kleren, nieuw haar met een frisse haarkleur.
Alvast even met je neus in het voorjaarszonnetje om voor te bruinen. Je voelt de somberte van de winter verdwijnen als sneeuw voor de zon en degelijkheid maakt plaats voor uitbundige zorgeloosheid.

En wat is er dan mooier dan de frisse aanblik van zomers haar. Lichtere strepen  in het haar die het gezicht framen en doet spreken en het haar laat oplichten of dat de zon erdoorheen speelt.

Dit seizoen zien we verschillende blond nuances

Dit seizoen zien we mooie warm blonde nuances en subtiele balayages en handkleuringen. Icy blond maakt plaats voor Baby blond door het toepassen van warme tonen.  Door te spelen met pure pigmenten, geven wij je haar net dat kleine beetje extra. Wij worden hier zo enthousiast van.

Geef je krullen een extra blonde twist 

De klassieke blonde highlights of Pintura, een blonde handkleuring aan de bovenkant van  je krullen, doen het altijd goed als je van jezelf al een bos mooie bruine krullen hebt.

Wij gaan altijd voor haarkwaliteit 

In onze salon vinden wij de  kwaliteit van jouw haar erg belangrijk. We werken daarom altijd alleen met de beste producten en dat verklaart waarom wij al jaren partner zijn van GOLDWELL. Zij zijn de beste leverancier op kleurgebied.

Hun blondeerpoeders, zijn vergelijkbaar met de Mercedes. Ze bieden de beste haarconditie na een blondeerservice voor ultra glanzend, zacht en glad haar.

De verschillende high performance lighters die wij gebruiken, zorgen voor de beste verzorging tijdens en na je kleurbehandeling. Wij kunnen speciaal voor jouw haar een op maat gemaakte blondeeroplossing samen stellen, zonder dat je haarkwaliteit achteruit gaat.

Omdat we er zeker van zijn dat jouw haar in goede handen is, durven en kunnen wij net even iets verder te gaan tijdens het oplichten van je haar, zelfs  als jouw haar nog nooit een kleurbehandeling heeft gehad.

Ook jij kan er stralend bijlopen

Dus waar wacht je nog op? Boek snel je kleurafspraak. Het liefst telefonisch, zo kunnen wij je wensen met je overleggen en voldoende tijd voor de behandeling inplannen.

 

Maak direct een afspraak
Onderhoudstips voor je nieuwe haarkleur

Onderhoudstips voor je nieuwe haarkleur

Vandaag heb je eindelijk na de lockdown van maanden weer een nieuwe kleur in je haar laten aanbrengen. Wij geven je een aantal tips om thuis zo lang mogelijk plezier van je kleur te houden.

Als je haar chemisch wordt behandeld, of gestyled met hittetools, wordt je haar geforceerd geopend en weer gesloten.  De zwavelverbindingen in je haar worden verbroken en je haar raakt beschadigd. De haarschubben sluiten niet meer goed en je haar wordt breekbaar.

Als je haarschubben open blijven staan en het haaroppervlak onregelmatig wordt, kan haarverf zich niet goed hechten. De kleur zal eerder loslaten en daardoor vervagen. Je haar zal minder glanzen en gaat pluizen.

Wat zijn de oorzaken van beschadigd haar?

Je haar raakt beschadigd door invloeden van buitenaf zoals o.a. zon, wind, zeezout of chloorwater. Van je haar vaak verven of permanenten, gaat je haarkwaliteit zienderogen achteruit. Wat je niet in de gaten hebt is dat je haar het meeste te lijden heeft van je dagelijkse haar routine.  Door het gebruik van styling tools, de verkeerde kammen of borstels en het hard handig afdrogen van je haar, wordt je haar kwetsbaar.  Om een mooie haarkleur te krijgen en te behouden van is het van groot belang dat jij je haar goed verzorgd met de daarvoor bestemde producten.

Wat kan jij hier aan doen?

 • Was je haar pas twee dagen nadat je bij de kapper bent geweest.  De kleur kan zich zo goed vastzetten in het haar.
 • Was je haar altijd met een shampoo voor gekleurd haar.
 • Sluit je haar na het wassen, af met een conditioner!
 • Vergeet niet om tenminste 1 keer per week een masker te gebruiken.
 • Beperk het gebruik van hittetools en gebruik altijd een hittebeschermer.

Wat kunnen wij eraan doen?

In de salon werken wij met het merk OLAPLEX.

Bij extreem beschadigd haar bieden wij een in-salon behandeling die je haar hersteld tijdens de chemische behandeling. En met de thuisverzorging onderhoud jij je haar tussen kappersbezoeken door. Zo is je haar blijvend hersteld en klaar voor de volgende kleurbehandeling of permanent. Je zal er versteld van staan hoe gezond je haar voelt en oogt.

Haarkleuren kan ook veilig

Omdat wij vinden dat kwaliteit voorop staat, werken wij al ruim 30 jaar samen met GOLDWELL. Zij zijn op het gebied van haarkleuren de beste en altijd toonaangevend.

Door de technologieën die  zij in hun kleursystemen gebruiken, kunnen wij veilig kleuren en blijft de kwaliteit van je haar optimaal.

Hou je haarkleur stralend!

Meestal ga je gemiddeld 1 keer in de zes weken naar de kapper voor het knippen van je haar. Om je kleur optimaal te houden, adviseren wij je om na drie weken terug te komen voor de Color Balancing Service.

Bij deze service gebruiken wij Colorance van Goldwell. Deze ammonia vrije demi-permanente kleuring, vervaagt langzaam uit je haar en laat geen uitgroei achter. Colorance bevat de herstellende Intralipid technologie. De technologie hersteld en verzorgd het haaroppervlak, het vult oneffenheden op zodat de kleur goed aan je haar kan hechten, je haar gaat weer glanzen en voelt heerlijk zacht zonder zwaar te worden.

Wassen en verzorgen van gekleurd haar

Je kapper heeft samen met jou een mooie haarkleur uitgezocht. Blij met je nieuwe kleur, ga je naar huis. Met shampoo van de drogist was jij je haren. De kleur vervaagd en de glans verdwijnt binnen no-time.

Hoe kan dit?

De shampoo van de drogist is niet afgestemd op de kleuring van de kapper. Professionele producten van de kapper bevatten speciale kleurbeschermers en verzorgende bestanddelen. Voor deze shampoos betaal je vaak meer, maar deze zorgen er wel voor dat je haarkleur,  waar je zo blij van wordt, behouden en beschermt blijft. Uiteindelijk betaald deze shampoo zichzelf terug, je kan de kleurbehandeling langer uitstellen  en omdat de producten van de kapper meer geconcentreerd zijn, heb je er minder van nodig.

Rode haarkleuren zijn het moeilijkst te onderhouden dus om lang plezier te hebben van je mooie rode kleur, adviseren wij je om je haar zo min mogelijk te wassen. Spoel je haar altijd koud na. Zo sluiten de haarschubben zich goed en hierdoor verlies je minder kleurpigment.

Om je haar tussen de wasbeurten door fris te houden, adviseren wij je een droogshampoo te gebruiken.

Als je haar toch een extra wasbeurt kan gebruiken, kan je er voor kiezen om de cleansing conditioner te gebruiken , deze reinigt mild en verzorgt gelijk je haar.

Als je al deze stappen volgt, verzekeren wij je dat je langer geniet van je mooie haarkleur.

Wees lief voor je kleur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co-washing: wat wel en niet te doen?

Co-washing: wat wel en niet te doen?

Krullen zijn van nature droger omdat de natuurlijke oliën vanuit de hoofdhuid niet goed de punt van de krul kunnen bereiken.
Je hebt vast al gemerkt dat jouw gekrulde haar meer verzorging nodig. Misschien heb jij er wel eens over nagedacht om het reinigen met shampoo eens over te slaan en je haar in het vervolg alleen te wassen met een conditioner of misschien hanteer jij een methode voor het verzorgen van je krullen die co-washing adviseert.
Wat is co-washing nu eigenlijk? Co-washing is het wassen van je krullen met alleen conditioner. Mensen die hun krullen met conditioner wassen denken hun krullen op een milde manier te reinigen en verzorgen. Dat is een logische gedachte totdat je weet wat er eigenlijk met je haar en hoofdhuid gebeurt als je het alleen wast met een conditioner.

Wat is een conditioner?

Conditioner is een haarverzorger die een laagje legt om de buitenkant van het haar en ervoor zorgt nadat je haar gereinigd is met een verzorgende shampoo, dat je haar makkelijk doorkambaar wordt en er glanzend uitziet. In een conditioner zitten geen reinigingsmiddelen.
Shampoo opent de haarschubben, waardoor werkzame en voedende stoffen uit de shampoo en de conditioner beter tot de kern van het haar kunnen dringen. Een conditioner sluit de haarschubben na het wassen en zorgt er voor dat verzorging in de kern van het haar blijft.

De verzorging van je haar en hoofdhuid

We willen twee dingen heel duidelijk maken;

1. Haar= haar
En
2. Hoofdhuid= huid, net als de huid van je gezicht.

Stel je hebt een hele droge huid. Je huid heeft hydratatie nodig. Daarvoor gebruik je een vochtinbrengende crème of een bodylotion. In een douche gel zitten sulfaten en parabenen die de huid nog meer uitdrogen. Kies je er dan voor om je te wassen met een body lotion? Een bodylotion reinigt niet en het verstopt je huid omdat er een vette laag op de huid achterblijft die je er met water lastig af wast. Met als gevolg dat je huid onrustig word en je poriën verstopt gaan zitten.
De hoofdhuid bevat natuurlijke oliën, daar kleeft vuil aan. De hoofdhuid blijft schoon en gezond door het in ieder geval twee keer in de week met een milde shampoo te wassen. Uit een gezonde hoofdhuid groeit een mooie sterke haar. Met co-washing, wassen met conditioner krijg je een vieze build-up van product en die natuurlijke oliën op de hoofdhuid. Dit kan leiden tot onstabiele hoofdhuid met verstopte haarzakjes, meer haarverlies, roos en een branderige hoofdhuid. In het begin zal het nog niet zo voelen, we weten uit ervaring tot welke ernstige hoofdhuidproblemen dit op termijn kan leiden. Eigenlijk willen we zeggen, heb je krullen en hoofdhuid lief en stop met co-washing.
Conditioner sluit het haar af, de verzorging en hydratatie die jouw krullen zo hard nodig hebben blijft aan de buitenkant van het haar. Door je haar met conditioner te wassen bereik je dus het tegenovergestelde van wat je dacht te doen.

Reinig je krullen met een milde shampoo speciaal voor gekruld haar

Er zijn heel veel gezonde manieren om je krullen op een veilige manier te reinigen. Ons advies is om je krullen, in ieder geval 1 a 2 keer per week te wassen met een milde shampoo of cleanser. Er zijn veel merken die speciaal op krullen zijn afgestemd, zij hebben milde shampoos of cleansers. Kies altijd voor een shampoo vrij van sulfaten, parabenen en bepaalde siliconen. Deze stoffen kunnen leiden tot extra haarbreuk, pluis of gespleten punten. Houdt er rekening mee dat shampoos zonder sulfaten vaak minder schuimen. Dat is wel even wennen. Want schuim associëren we met reinigen en schoon.

Het gaat er vooral om dat je hoofdhuid gereinigd wordt. Breng de shampoo aan op de hoofdhuid en masseer deze in, zo verwijder je alle resten van je hoofdhuid. Je krullen worden intussen ook schoon doordat het schuim zich over je krullen verdeelt. Voordat je het uitspoelt kam je met je vingers het schuim door je krullen. Ga niet wrijven, want hier beschadig je krullen mee. Spoel je krullen goed uit en herhaal het reinigen nogmaals als je dat fijn vindt of als je hoofdhuid nog niet schoon aanvoelt.

Gebruik een goede (leave-in) conditioner

Krullen zijn van nature droger. Het gebruik van een (leave-in) conditioner, na het reinigen is daarom een absolute must. Welk product het beste bij jouw krullen past, hangt af van het krullentype dat je hebt. Het kan soms best een beetje zoeken zijn om het beste product voor jouw krullen te vinden. Jouw kapper kan vaak een sample voor je maken om thuis producten uit te proberen.

Gebruik je een conditioner onder de douche, breng het aan in kletsnat haar en kam je krullen op de kop hangend door met een grove kam. Kies je liever voor een leave-in product, zorg dat je krullen kletsnat zijn als je het aanbrengt en kam het met je vingers of een grove kam door. Kam of borstel je krullen met speciaal daarvoor bedoelde kammen of borstels en kam het nooit droog. Je krullen zullen hierdoor afbreken.

Vind je het toch fijn om je haar af en toe te co-washen, gebruik dan een lichte conditioner zonder siliconen en zware oliën en spoel je hoofdhuid goed af. Vergeet niet je hoofdhuid in ieder geval 1 keer per week eens goed te reinigen met een shampoo.

Vind de juiste balans voor jouw krullen

Vind de juiste balans voor jouw krullen

Waar hebben jouw krullen behoefte aan, en hoe zoek je dat uit?

Je krullen voelen droog en breken snel af. Het is duidelijk dat jouw krullen voeding tekort komen, maar waar hebben ze behoefte aan en hoe zoek je dat uit.

Heb je droge krullen?

Dan hebben ze behoefte aan hydratatie. Hydrateren van je krullen kan op twee manieren, van binnenuit door gezonde voeding en voldoende waterinname. Of van buiten naar binnen door het gebruik van een hydraterende shampoo. Hydratatie van het haar, gebeurt in het haar.

Breken je krullen snel af, begin dan met het moisturizen van je haar. Moisturizen is het aanbrengen van vocht op de buitenste haarlagen.

Porositeit

Op de buitenste laag van het haar zitten de haarschubben. Deze schubben zeggen iets over de porositeit van jouw krullen. Als jouw haarschubben gesloten zijn dan krijgt het haar geen vocht binnen. Schubben die open staan, kunnen het vocht in het haar juist weer niet goed vasthouden.

Porositeit kan ontstaan door invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan het ontkleuren van je haar.
Bij een lage porositeit zien we dat de schubben strak op elkaar liggen. Door moisture, vocht, toe te voegen aan het haar zien we dat de schubben zich langzaam openen. Een lage porositeit houdt van kletsnat haar. Wij zien wel eens tijdens de wasbeurt in de salon dat het water van het haar afglijdt. Hoe natter het haar wordt, hoe beter het uiteindelijk wordt opgenomen.

Test

Aan de elasticiteit van je haar kan je dikwijls al herkennen welke porositeit het heeft. Rek je een haar op en breekt het snel af, dan is de porositeit van het haar laag.

Misschien zijn deze testen ook leuk om de mate van porositeit van jouw krullen te ontdekken.

Neem een glas water en een haar. Laat water direct uit de koude kraan even op kamertemperatuur komen. Laat je haar in het water zakken en wacht 5 minuten. Blijft de haar drijven dan heeft het een lage porositeit. Zakt het naar de bodem dan is de mate van porositeit hoog.

Neem op verschillende plaatsen op je hoofd een haar tussen je duim en wijsvinger. Glijd met je vingers over het haar vanaf de punt naar de aanzet. Je haar heeft een lage porositeit als het glad aanvoelt. Voel je een bobbelig oppervlak, dan heeft jouw haar een hoge porositeit.

Hoge porositeit – Lage porositeit

Hebben jouw krullen een hoge porositeit, Dan staan de haarschubben open en kunnen ze het vocht in het haar niet goed vasthouden. Maak dan gebruik van producten met proteïnen/ keratine. Proteïnen zijn bouwstoffen die ervoor zorgen dat de moisture, vocht, in het haar blijft. Keratine is zo een bouwstof.
Wanneer je teveel moisture aan jouw krullen toevoegt, gaan jouw krullen er dof en futloos uitzien en ze verliezen hun tekening. Teveel proteïnen zorgt voor build-up op het haar. Vocht kan niet langer het haar indringen. Je krullen gaan er dof en breekbaar uitzien.

Dus staan je haarschubben open;
Hoge porositeit – proteïnen, keratine,eiwitten
Zijn jouw haarschubben gesloten;
Lage porositeit – moisture, vocht

Bij een hoge porositeit hebben jouw krullen behoefte aan zwaardere producten zoals olie of een butter. Is de porositeit laag gebruik dan lichtere producten en vermijdt co-washing. Hierdoor worden jouw krullen slap en futloos. Reinig je haar bij voorkeur met een cleanser of een milde shampoo.

Lees hier alles over co-washing.

Vind de juiste balans

Met deze blog proberen we je richtlijnen te geven voor het verzorgen van jouw krullen. Toch zal je zelf moeten ondervinden wat het beste werkt voor jouw krullen. Alleen door het testen vind je uiteindelijk de juiste balans.

Verkort de droogtijd van je krullen. Leer pluisvrij fohnen

Verkort de droogtijd van je krullen. Leer pluisvrij fohnen

Hoe droog jij je krullen?

Hoe jij je krullen droogt is persoonlijk. Laat jij het liever aan de lucht drogen, dan is daar natuurlijk helemaal niets mis mee. Echter bespaar je veel droog tijd door je haar te föhnen. En dat kan echt. Alleen moet je weten hoe je dit het beste kan aanpakken.

Je krullen föhnen zonder pluis. Het kan echt!
Het meest gehoorde excuus voor het niet droog föhnen van krullen is dat er pluis ontstaat. En dat wil je natuurlijk niet. Dat hoeft ook helemaal niet. We leggen je uit hoe jij je krullen droogt zonder dat het gaat pluizen.

Wat heb je nodig voor het drogen van je krullen

Voor het drogen van je krullen heb je nodig:

 • Een föhn met regelbare blaas en hittestanden
 • Een diffuser (Een diffuser is een rond opzet stuk met vingers en luchtgaten die de lucht gelijkmatig over jouw krullen verspreiden. Hiermee polijst je jouw krullen en creëer je volume. Wij adviseren je om een diffuser met lange vingers te gebruiken)
 • Een (krullen) product met hittebeschermer. Wij kunnen je in de salon adviseren welk product het beste bij jouw type krul past.
 • Hydrofiele of een krullenhanddoek
 • En eventueel nog een verzorgende olie als finishing touch.

Bescherm je krullen altijd tegen de warmte van de föhn met een product met hittebescherming

Om je haar te beschermen breng je een ruime hoeveelheid product met een hitte beschermer aan op kletsnat haar. Laat je haar alvast een beetje drogen aan de lucht of dep het voorzichtig droger met een speciale krullenhanddoek of hydrofiele doek. Het voordeel van droogdeppen met hydrofiel of de krullenhanddoek is dat de doek wel water maar geen product opneemt.

Het gebruik van een föhn met regelbare hitte en blaasstanden is een absolute must.
Föhns die maar 1 blaasstand hebben en niet regelbaar zijn, zijn vaak te heet voor krullen en drogen krullen uit.  Zorg er daarom altijd voor dat je een föhn hebt met regelbare hitte en blaasstanden. Zet de föhn op halve stand. Er is ook nog een koude stand, die kan je bewaren totdat jouw krullen helemaal droog zijn. Als je namelijk aan het einde van de droogsessie de krullen nog even kort afkoelt, blijven jouw krullen beter houdbaar en gaan ze glanzen.

Drogen van je krullen met de diffuser
Om te beginnen zwiep je jouw hoofd zijwaarts en plaats je krullen vanaf de punt in de diffuser. Niet al je krullen, maar het deel van de zijkant van je hoofd. Je zet je föhn natuurlijk eerst aan op halve kracht, zowel hitte als blaaskracht. Breng de diffuser richting je hoofdhuid om zo meer lucht door je krullen te bewegen. Hou de föhn daar ongeveer een minuut. Hang nu je hoofd voorover en herhaal deels de vorige stap, dus krullen vanaf de punt in de diffuser en breng de diffuser richting de hoofdhuid. Blijf daar weer ongeveer een minuut. Zwiep je haar naar de andere kant en droog deze kant op dezelfde manier. Vergeet de achterkant van je hoofd niet bij de nek. Deze kant droogt het lastigst. Het makkelijkste is om de nek nog even mee te nemen als je krullen naar voren hangen.

Herhaal alle stappen en diffuus je haar 80-90% droog. Zet daarna je vingers tussen de aanzet van je haar en schudt de bovenkant los voor volume.

Tijdens het drogen blijf je van je krullen af. Als je krullen droog zijn kan je ze voorzichtig scrunchen.

Scrunch je haar voor meer volume en krullen
Na het drogen van je krullen, scrunch je het haar . Met scrunchen maak je een kommetje van je hand waar je de punten van de krullen in laat zakken en via een opwaartse beweging knijp je in de krullen. Hiermee stimuleer je volume en krullen. Als finishing touch kan je nog een druppel verzorgende olie door je haar scrunchen voor extra glans en verzorging.

Als je gel in je krullen gebruikt heb je meestal na het opdrogen een harde korst om je haar. Je kent ze vast wel die harde gelkrullen die eruit zien of dat ze elk moment af kunnen breken. Als je op dezelfde manier de gel uit je krullen scruncht, verdwijnt de harde korst of “gel cast “ van je haar en blijven er mooie glanzende krullen met volume achter.

Oefening baart kunst
Het is de eerste keer een beetje aanvoelen wat voor jouw krullen prettig voelt. Heb je genoeg product gebruikt, zijn je krullen nat genoeg, welke houding is prettig om je krullen te drogen? Geef niet gelijk op als je krullen de eerste keer niet geheel pluisvrij zijn. Experimenteer met de droogtijd en je producten. Je zal zien dat je het drogen steeds beter onder controle krijgt. Blijven jouw krullen pluizen, dan gebruik je waarschijnlijk de verkeerde techniek. Oefening baart kunst!