Dofferhoff Kappers ontvangt gouden onderscheiding voor 40 jaar trouw lidmaatschap van de Koninklijke Algemene Kappers Organisatie, ANKO

Toen Haarmode Dofferhoff, begonnen als kapsalon Dick Dofferhoff, ruim 40 jaar geleden werd opgericht, sloot het zich aan als lid bij de ANKO. Het kappersvak was nog geen vrij beroep en samen met de ANKO vormde de professionele kapper een sterke branche organisatie. Je wist dat de ANKO stond voor een succesvolle toekomst. Mede dankzij de ANKO onderscheidt de professionele kapper zich in de markt.

“ Alles wat de ANKO doet staat in dienst  van het gemeenschappelijke belangen van de leden. De vereniging ondersteun, adviseert en inspireert op het gebied van ondernemerschap, vakmanschap en werkgeverschap. Daarbij is de dagelijkse praktijk in de salon in salons het uitgangspunt.” Aldus de ANKO.

 

Iedere dag loopt de kapperondernemer in en om zijn organisatie aan tegen ingewikkelde vraagstukken. Bijvoorbeeld het personeelsbeleid, regeldruk, vestigingsbeleid, concurrentie, educatie, financieelbeleid enz. Allemaal lastige zaken die de professionele kapper als individu niet makkelijk het hoofd kan bieden. Een branche organisatie behartigd de collectieve belangen van zijn leden en sluit zich makkelijker aan op de maatschappelijke ontwikkelingen, dit zorgt voor een betere continuïteit en rechtszekerheid binnen de kappersbranche. Als branche organisatie zorgt de ANKO dat de kapper zich vooral onbezorgd bezig kan houden met het uitvoeren van zijn ambacht.

De professionele kapper kan tegenwoordig in een snel veranderende maatschappij met de daarbij behorende wetten en regels, niet zonder een goede branche vereniging. Het is voor Dofferhoff Kappers dan ook geen prestatie eerder een must om lid te zijn van de ANKO. Eigenlijk verdient de ANKO een onderscheiding van Dofferhoff Kappers omdat de ANKO al 40 jaar trouwe ondersteuning biedt aan de organisatie.

Maar de ANKO denkt daar heel anders over en dit maakte dat dinsdag 1 augustus rond het middag uur, Mirjam Ijsseldijk, personeelsadviseur bij de koninklijke ANKO, onze salon binnenstapte met een enorme bos bloemen, oorkonde en gouden onderscheiding. Zij mocht Dofferhoff Kappers namens de ANKO komen feliciteren en bedanken voor het 40 jarig lidmaatschap. Totaal verrast en ontzettend vereerd namen Sabina en Coen Dofferhoff de onderscheiding in ontvangst en beloofde de 50 jaar te zullen gaan waarmaken. Maar daar heeft Dofferhoff Kappers dan wel weer de trouwe hulp van de ANKO voor nodig.